Oct 26, 2009

'Tunggu saja undangan kahwin saya tahun depan' - Bienda

KISAH artis yang berkahwin diam-diam sudah begitu kerap didengari. Walaupun perkara itu pasti mengundang spekulasi banyak pihak, namun setiap satu kisah itu pastinya tersimpan sebab tertentu mengapa perkahwinan yang dibina itu tidak dihebahkan.

Terbaru, penyanyi dan pelakon Nor Razlinda Razli atau nama komersialnya, Bienda, pula dikatakan turut berbuat perkara yang sama.

Bienda yang pernah popular dengan lagu Penantian ini dikhabarkan sudah berkahwin secara senyap-senyap pada 10 Oktober lalu.

"Kawan-kawan ada menghubungi saya bertanyakan kesahihan ini apabila mereka terbaca gosip tentang perkara ini di akhbar. Saya malas untuk bercakap tentang perkara ini dan tidak mahu komen apa-apa. Masing-masing berhak cakap apa saja.

"Apa yang boleh saya katakan, tunggu sajalah undangan perkahwinan saya pada bulan Oktober tahun depan," - Bienda

Edit | Delete "Apa yang boleh saya katakan, tunggu sajalah undangan perkahwinan saya pada bulan Oktober tahun depan. Paling lewat pun, mungkin November. Cukuplah saya jelaskan macam itu saja dan terserahlah apa yang orang akan faham dengan penjelasan saya ini.

"Biarlah jika ada orang yang ingin terus bercakap. Sebelum ini pun, macam-macam yang saya dengar orang bercakap tentang saya. Tetapi cerita itu kemudiannya akan berlalu pergi.

"Cuma saya berharap, apa pun cerita yang timbul, janganlah sampai mengaibkan mana-mana pihak," tegas anak kepada penyanyi dangdut, Sheeda ini.

Menurut gadis berusia 23 tahun itu, dia lebih senang mengambil sikap untuk tidak mempedulikan saja tentang kisah terbaru yang timbul ini kerana tidak mahu membesar-besarkan hal tersebut.

"Saya tidak tahu macam mana timbul cerita ini. Apa yang pasti, kawan saya memang ada yang berkahwin pada tarikh 10 Oktober lalu. Saya hanya akan berbincang dengan keluarga tentang perkahwinan pada awal tahun depan.

"Buat masa ini, saya terlalu sibuk dengan penggambaran drama dan biarlah saya fokus tentang karier dulu. Album terbaru saya juga baru saja dipasarkan tengah tahun lalu.

"Sebab itu saya tidak mahu kusutkan kepala dengan cerita-cerita seperti ini," kata Bienda yang sedang menantikan tayangan filem lakonannya, 4 Madu.

Ujar anak kedua daripada tiga beradik ini lagi, ketika ini dia sedang sibuk menjalani penggambaran drama Di Bawah Payung Siti Fatimah manakala drama lakonannya, Sumpah Bunian sedang ditayangkan di TV3.

Enggan lagi berbicara tentang subjek perkahwinan, kata Bienda, buat masa ini, biarlah dia merahsiakan dulu apa perancangannya kelak tentang majlis bersejarahnya yang bakal berlangsung tahun depan.

Walaupun sedar penjelasannya tentang perkhabaran yang mengatakan dia sudah berkahwin diam-diam itu pasti akan berlarutan lagi, namun tutur Bienda, dia tidak mampu berbuat apa-apa.

Gadis ini sudah cukup masak dengan cabaran dan liku-liku yang perlu dilaluinya sebagai artis apatah lagi pengalamannya di dalam bidang seni bukan baru setahun jagung.

Malah, Bienda juga kurang selesa untuk bercerita lanjut tentang lelaki yang berjaya mencuri hatinya itu.

"Biar sudah 'confirm' nanti, barulah saya gembira untuk bercerita banyak. Lagipun, saya ni perempuan, tak manislah kalau banyak bercakap tentang perkara ini.

"Apa yang boleh saya katakan, kami sudah dua tahun berkenalan dan dia hanyalah orang 'biasa' yang bekerja di sebuah stesen televisyen, tetapi bukan di RTM seperti yang pernah digembar-gemburkan sebelum ini," ujarnya

No comments: